İnternet Olmadan Google Haritalar Navigasyon Kullanımı Nasıl Yapılır?
Google Haritalar, bugün mevcut olan en güvenilir navigasyon hizmetlerinden biridir. Ancak kullanımında bazı kusurları da bulunabilir. Muhtemelen en büyük sorunlardan biri, her zaman sahip olamayacağımız bir şey olan güçlü bir veri bağlantısı veya WiFi ağı ile en iyi şekilde çalışmasıdır. Ancak Google Haritalar'ı çevrimdışı kullanmak mümkündür. Ancak bu özellik, sizin tarafınızdan bazı önlemler alınmadan işe yaramaz.
Google Haritalar Çevrimdışı Modu Nasıl Çalışır?
Google Haritalar'ın çevrimdışı modundan yararlanabilmeniz için öncelikle ilgilendiğiniz alanın haritasını indirmeniz gerekir. Herhangi bir yolculuğa çıkmadan önce haritanın istediğiniz alanı indirmeniz işinizi görecektir. İyi bir internet bağlantısına sahip olamayacağız yerlerde bu özellik oldukça işinize yarayacaktır.
Haritalar İçin Ne Kadar Depolama Alanı Gerekir?
Google Haritalar ile indirebileceğiniz alan oldukça geniştir. Örneğin bütün bir şehri ve çevresini önbelleğe alabilirsiniz. Ancak bu durumda büyük miktarda bilgi indirmek gereklidir. Bu nedenle haritalarınız için çok fazla depolama alanı feda etmeye hazırlıklı olmalısınız.
İndireceğiniz alana bağlı olarak depolama kapasitesi 1,5 GB'a kadar sürebilir. Ancak verileri bir SD karta aktarma seçeneğiniz de vardır. Ayrıca, bir Wi-Fi veya mobil ağa bağlı değilseniz, bu çevrimdışı haritaların süresi yaklaşık 15 gün sonra sona erecektir. Dünya neredeyse her gün değişiyor ve haritaların sürekli olarak güncellenmesi gerekiyor. Bu nedenle Google, internete bağlı olmasanız bile haritalarınızın güncel bir versiyonuna sahip olmanızı istiyor.
Haritalar Nasıl Süresiz Olarak Kaydedilebilir?
Haritalarınızı süresiz olarak çevrimdışı tutmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken Çevrimdışı Haritalar ayarlarına gidip otomatik güncellemeleri açmaktır. Bu durum, çevrimdışı haritalarınızın süresi sona erdiğinde sürekli olarak güncellenmesini sağlayacaktır. Hatta yalnızca WiFi kullanırken güncelleme yapmayı tercih ederek mobil verilerinizin gereksiz yere harcanmasını da önleyebilirsiniz.
Ayrıca, çevrimdışıyken Google Haritalar'ın genellikle sunduğu her şeye sahip olamayabilirsiniz. Bisiklet rotaları, yürüyüş yol tarifleri, trafik ayrıntıları, şerit kılavuzu gibi Google Haritalar'ı öne çıkaran tüm bu özellikler gibi bilgiler çevrimdışı kullanımda olmayacaktır. Ancak diğer tüm özellikler beklendiği gibi çalışır. Hatta adresleri arayabilir, işletmeleri bulabilir ve bunlara kolayca gidebilirsiniz.
Haritalar Çevrimdışına Nasıl Kaydedilir?
Google Haritalar aracılığıyla çevrimdışı haritaları indirmek ve kaydetmek oldukça kolaydır. Google Haritaları çevrimdışı kullanmak için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:
-Cihazınızda Google Haritalar uygulamasını açın.
-Harita Ayarları menüsüne tıklayın.
-Çevrimdışı Haritalar seçeneğini seçin.
-Google genellikle öneriler sunar. İstediğiniz bölge önerilen haritalarda değilse kendi haritanızı seçin seçeneğine tıklayın.
İ-ndirmek istediğiniz alanı seçin .
-Artık ekranı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca indirme alanını büyütebilir veya küçültebilirsiniz.
-Seçiminizi yaptıktan sonra sağ alt köşedeki İndir butonuna basmanız yeterlidir.
Haritalarınızı indirdikten sonra, tıpkı çevrimiçinde olduğu gibi gezinebilir ve yol tarifleri bulabilirsiniz. Ancak Google Haritalar’ın tüm özellikleri kullanılamayacaktır. Görüldüğü gibi, Google Haritalar'ı çevrimdışı kullanmak son derece basittir. Ancak çevrimdışı mod özellikle bir mobil veya WiFi ağına bağlanma olanağınız olmadığında daha kullanışlıdır. Google Haritalar'ın çevrimdışı özelliği özellkle yolculuklarınız ya da kamplarınız için yararlı olacaktır.
Comments